Ton van Dijke te gast in Tafelgasten bij WFM96


Woensdag 15 november is Ton van Dijke van Buurtbusvereniging Walcheren te gast in tafelgasten tussen 20:00 uur en 21:00 uur.

Als vrijwillig(st)er bestuur je minimaal 1 dagdeel per week een acht persoons buurtbus, die rijdt tussen Westkapelle en Veere, Veere en Middelburg of Middelburg en Vlissingen. Het is leuk, maar ook verantwoordelijk werk. Je ontmoet steeds nieuwe mensen, die je dankbaar zijn dat je dit werk doet. Je vervult als vrijwilliger een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie samen met leuke, gemotiveerde collega’s.

Waaraan moet je voldoen als vrijwilliger?

Je moet vanzelfsprekend gezond zijn en je moet je in beginsel voor minimaal 1 dagdeel (ca 5 uur in een ochtend- of middagdienst) per week beschikbaar kunnen stellen. Er is geen leeftijdsgrens. Om te kunnen bepalen of je als chauffeur geschikt bent krijg je opleiding van onze MOB (Manager Opleidingen Buurtbussen). De opleider legt je de bediening van de bus uit, maakt je wegwijs in de route van de bus, in de dienstregeling, hoe je met de klanten omgaat, hoe het met de kaartverkoop en de OV-bewijzen gaat enz. De opleider is ook degene die bepaalt of je voor het rijden op de bus geschikt bent. Daarbij kijkt hij niet alleen naar je rijvaardigheid, maar ook of je als persoon als chauffeur geschikt bent.